20 september 2016Vernissage idag!

 

Hur växer nya bilderböcker och serier fram? Hur tänker en ny generation bildberättare? Studenter från HDK och Konstfack visar arbeten i den gemensamma utställningen Bild Berättande Bok.

 

Utställningen Bild Berättande Bok är ett återkommande samarbete mellan Göteborgs Stadsbibliotek, Konstfack och HDK där målet är att öka förståelsen för skönlitterärt bildberättande och som ett tillfälle att nå ut till barn och unga som inte kommit i kontakt med konstnärliga högskolor tidigare.
Studentarbetena som visas är från fristående kurser på HDK och kurser som ingår i kandidat- eller masterprogrammen på Konstfack och HDK. I utställningshallen finns också möbler formgivna av studenter från masterprogrammet Child Culture Design på HDK.
Många av studenterna har tidigare gått förberedande kurser och skolor. De som ställer ut berättar om sin väg i respektive verkstext.

Öppna visningar dagligen
Om du vill veta mer om utställningen eller om utbildningarna på HDK och Konstfack så har vi dagliga, öppna visningar klockan: 10.00 och 16.00


Öppna workshops
Vi arrangerar också workshops kring bilderboksberättande för alla åldrar på Stadsbiblioteket under utställningsperioden. Ingen förkunskap krävs. Workshopparna vänder sig specifikt till studenter på förberedande skolor, men även andra intresserade kan närvara. Det kostar inget att medverka, men platserna är begränsade. För anmälan kontakta:

Ann Forslind för workshop 10.00–12.00 22–25/9 ann.forslind@konstfack.se
Linda Holmer för workshop 10.00–12.00 26–29/9 linda.holmer@hdk.gu.se

Utställningsperiod: 20 september till 2 oktober
Vernissage: 20 september kl. 17.00
Dagliga visningar öppna för allmänheten: klockan 10.00 och 16.00. Ingen föranmälan krävs.
Allt (utställning, seminarium och workshops) äger rum på Stadsbiblioteket i Göteborg, Götaplatsen 6.

Läs mer 

Bild: My Longley och Siri Hagerfors.