tisdag

2015



















Kolla in utställningen på Stadsbiblioteket. Studentarbeten från HDK och Konstfack visas.

Utställningen är tänkt som ett återkommande samarbete mellan Göteborgs Stadsbibliotek, Konstfack och HDK där målet är att öka förståelsen för skönlitterärt bildberättande och som ett tillfälle att nå ut till barn och unga som inte kommit i kontakt med konstnärliga högskolor på annat sätt tidigare.

Upptakten till utställningen startade under seminariet En fanfar för bilderbokens framtid. I samband med seminariet tog även skolorna initiativ att höja kompetensen till förmedlare av bilderboken. Hösten 2014 genomfördes kursen Den berättande bilderboken på Konstfack. I dagarna har den första workshopen på kursen Bilderboken och omvärlden gått av stapeln på Nordiska Akvarellmuseet, se bilder nedan:). Kursen ges av HDK i samarbete med Kultur i Väst och vänder sig till bibliotekarier, pedagoger och andra yrkesutövare i bilderbokens gränsland.

Bild: Victoria Olsson Bill och Linn Schildt



























Följande personer medverkar på utställningen:
Alice Lima de Faria
Andreas Dahl
Anna Olsson
Clara Dackenberg
Ebba Forslind
Elisabet Ericson
Erik Kirtley
Elin Sandström
Freja Erixån
Hilda-Maria Sandgren
Ida Sundin Asp
Kaia Nyhus
Klara Persson
Leo Park
Linda Carlsson
Linda Holmer
Lovisa Henoch
Maev Lenaghan
Magnhild Winsnes
Minna Floss
Oskar Laurin
Siri Carlén
Sofie Marklund
Teresa Glad
Tova Jertfelt
Ulrika Netzler
Weiwei Persson

Samarbetet mellan HDK och Konstfack (i bilderbokssammanhang) började i samband med ett seminarium kring En fanfar för bilderboken. Boken är ett stort steg på vägen till förståelsen av bilderboken i sin helhet och hur vi som gör bilderböcker tänker och gör. I samband med seminariet tog även skolorna initiativ att höja kompetensen till förmedlare av bilderboken. Hösten 2014 genomfördes kursen Den berättande bilderboken på Konstfack. I dagarna har den första workshopen på kursen Bilderboken och omvärlden gått av stapeln på Nordiska Akvarellmuseet. Kursen ges av HDK i samarbete med Kultur i Väst och vänder sig till bibliotekarier, pedagoger och andra yrkesutövare i bilderbokens gränsland.

Utställningen är tänkt som ett återkommande samarbete mellan Göteborgs Stadsbibliotek, Konstfack och HDK där målet är att öka förståelsen för skönlitterärt bildberättande och som ett tillfälle att nå ut till barn- och unga som inte kommit i kontakt med konstnärliga högskolor på annat sätt tidigare.